Kaya Raya Via Forex: Rasio Untung/Rugi Dalam Trading Forex

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Anda Tidak Akan Kaya dari Trading, ini alasannya - YouTube Berapa Minimal Modal Trading Forex yang Aman dan Untung? 51. Pengalaman Buruk Trading Forex (loss/ rugi 200jt!? !@#!$%#) Bagaimana Kira Pips dan Nilai Lot Untuk Tentukan Untung ... BANKRUT KARENA TRADING! - YouTube Cara menghitung profit loss forex trading FOREX TRADING UNTUNG TERUSSS ...TIDAK RUGI

Mitos Rasio Untung/Rugi yang Beredar. Mitos Rasio Untung/Rugi yang Beredar. Ketika trading di pasar forex atau pasar lain, kita sering diberi tahu tentang strategi pengelolaan uang bersama yang mengharuskan laba rata-rata lebih dari kerugian rata-rata per perdagangan. Mudah untuk mengasumsikan bahwa nasihat umum seperti itu pasti benar. Forex adalah salah sebuah pasaran kewangan termuda dan telah mendapat tempat sejak 1970s. Disebabkan oleh isipadu pasaran wang, forex adalah pasaran yang berkembang paling dinamik. Pusingan harian forex mencapai 4 trilion USD, iaitu 30 kali lebih daripada isipadu am keseluruhan pasaran tukaran di AS. Seperti pasaran lain, peniaga-peniaga ... MQL5 memfasilitasi layanan sinyal trading forex gratis maupun berbayar. Sebelum menggunakannya, Anda harus tahu untung rugi berlangganan sinyal di sini. Untung Rugi Forex. About; Work. MT4; DATA PROMO; Special. Buka Akaun Forex; PAMM INVESTOR; CARA ODER BUY SELL ; SOALAN LAZIM; Gallery. FOREX; ISU SEMASA; GlOSARI FOREX; Lists ; Contact; Blog. Glosari Forex Unknown; Add Comment; Glosari Forex. Akaun – satu akaun peribadi yang khas dibuka oleh seorang pelanggan bersama syarikat. Akaun ini digunakan untuk mengimbangi tanggungjawab antara ... Untung Rugi Bermain Forex, wie man ein guter haendler fuer binaere optionen ist, self employed working from home tax, cos’è il forex heatmap. Share on Facebook Share on Twitter. Guet. Post # 14; Quote; Nov 23, 2010 11:09pm Nov 23, 2010 11:09pm hey bee. ive just started trading binaries. using nadex right now. you can open up a 25000 acct, but i called them and said if they could lower it to ... Melalui kalkulator Untung/Rugi (Forex) anda boleh menghintung kemungkinan keuntungan dan kerugian dan mempertimbangkan maklumat ini ketika memilih alatan dagangan dan strategi. PENTING: Kedudukan Beli dibuka mengikut harga Diminta dan ditutup mengikut harga Bidaan, manakala kedudukan Jual dibuka mengikut harga Bidaan dan ditutup mengikut harga Diminta. Home Pengenalan Pengiraan Untung dan Rugi. Pengiraan Untung dan Rugi. Bornean Forex Trader 8/07/2016 02:24:00 pm. A + A-Print Email. 1. Pengiraan untuk Major Pair XXX/USD (EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD, NZD/USD) Contoh 1: 1 mini lot EUR/USD 1 pip = 10,000 USD x 0.0001 = 1 USD; Contoh 2: 1 regular lot GBP/USD 1 pip = 100,000 USD x 0.0001 = 10 USD; 2. Pengiraan untuk Major Pair USD/XXX (USD/CHF, USD ... Rasio Untung/Rugi Dalam Trading Forex 20.17 Management Forex. Dalam bisnis trading di pasar forex ataupun di market lainnya, kita sering mendapat cerita tentang strategi manajemen uang umum yang mensyaratkan bahwa keuntungan rata-rata lebih dari kerugian rata-rata per perdagangan. Sangat mudah untuk mengasumsikan bahwa nasihat umum tersebut adalah benar. Namun, jika kita melihat lebih dalam ... Pasar valuta asing terkenal dengan besarnya peluang untuk menghasilkan uang. Namun walaupun begitu, 95% trader forex rugi. Apakah penyebabnya? Setiap harinya, tidak kurang dari US$5 triliun transaksi terjadi di pasar keuangan terbesar di dunia tersebut. Berdasarkan data Bloomberg pada tahun 2014, sebanyak 68% trader forex mengalami kerugian. Wednesday, 3 May 2017. Untung Rugi Forex

[index] [25667] [10340] [17399] [2227] [23735] [5705] [21438] [2087] [29040] [23570]

Anda Tidak Akan Kaya dari Trading, ini alasannya - YouTube

Ketahui niat awal dari investasi trading forex, jangan memakai uang panas dan dari hasil pinjaman! Next video saya akan bahas tentang Price Action! FB: https... Di vlog ini kita akan belajar mengukur modal minimum berapa yang bisa aman dan menghasilkan probability untung yang masuk akal dalam trading forex. Silahkan cek vlog ini dan ada data pada vlog ini ... Bagaimana rasanya loss/ rugi di forex? Tentu lebih sakit daripada diputus sama pacar, namun bila sudah masuk Rp200jt kerugiannya? Simak episode kali ini tim https://1click.trade punya pengalaman ... Jangan lupa LIKE, KOMEN dan SUBSCRIBE Channel ini geng! Join Telegram Channel : https://t.me/BelajarForexINTRADAY Dalam video kali ini, kita akan belajar ten... #OPENORDER System Trading Entry BUY-SELL Profit Terussss PRICE: Rp.NEGO #RekeningBank: BCA : 3140601861 BNI : 432799410 BRI : 003901061709509 Mandiri : 1810000435587 atas nama Ricky Ekaputra Foeh ... Untuk informasi mengenai Kelas Pendampingan atau Coaching Class silakan hubungi admin melalui link di bawah : https://bit.ly/MTI-CoachingClass Chart atau Gra... Belajar Forex Indonesia - 4 Cara Membaca Trend dan Pola Candlestick Terbaik - Duration: 13:32. Vlog Forex 333,506 views. 13:32.

http://binary-optiontrade.millouiniphy.cf